Освітня ватра Перемоги

5 квітня 2023 р. члени ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна ШАРОВА, Сергій ШАРОВ, Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА та Анатолій ЗЕМЛЯНСЬКИЙ взяли участь у проєкті «Освітня ватра Перемоги» та підвищили кваліфікацію за темою «Українська освіта в умовах воєнного стану: актуальні напрями можливих проєктів». Організаторами заходу виступили Національна академія педагогічних наук України, ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Центральний інститут післядипломної освіти та Український відкритий університет післядипломної освіти.

Спікер заходу, доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Михайло ЖУК, ознайомив учасників із глобальними викликами цивілізаційного розвитку та викликами розвитку сучасної української освіти, кроками UNESCO щодо об’єднання світової спільноти для вирішення ключових освітніх проблем; розповів про міжнародні фонди, які сприяють поширенню освіти, підвищенню її якості та надають можливості для саморозвитку й навчання упродовж життя; розкрив суть поняття «покоління «зумерів» та визначив інноваційні технології майбутнього тощо.

 

 

Присутні мали змогу побачити проблеми і перспективи освітнього процесу різних рівнів у мінливих умовах сьогодення та намітити стратегічні заходи для їх подолання та уникнення в майбутньому.

 

 

Інформацію підготувала доцент Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА