Цифровий простір для освітян: підвищення кваліфікації

27 квітня 2023 року засновники ГО «Інноваційні обрії України», професор Тетяна ШАРОВА та доцент Сергій ШАРОВ долучились до конференції «Цифровізація атестаційного процесу 2023. Доступ до ЄАС», яка була організована та проведена Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти за підтримки Єдиної атестаційної системи (ЄАС) та Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

 

Спікерами заходу були Сергій Пазюк, який виступив з доповіддю «Інтеграція ІППО до ЄАС» та Олександр Дячук який розповів про автоматичне формування атестаційних листів. У процесі комунікації спікери продемонстрував основні функціональні можливості єдиної атестаційної системи та поділилися досвідом з питань завантаження сертифікатів по завершенню проходження підвищення кваліфікації. Подібні платформи справді на часі, оскільки дозволяють адміністратору розміщувати в єдиному просторі усі сертифікати, що у подальшому суттєво спрощує роботу адміністрації під час проходження співробітником атестації.

 

 

Єдина атестаційна система (ЄАС) – платформа для цифровізації атестаційного процесу за сприяння Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». Заклади освіти отримали доступ до цифрового формату атестаційного процесу педагогів та керівників установ у рамках реалізації Меморандуму про партнерство та співпрацю між «Національна платформа педагогічних установ» та Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», підписаного 23 травня 2022 року.

 

Усі учасники конференції писали в чаті питання, а спікери давали на них відповіді. Правильно розставлені акценти під час зустрічі дозволили усім учасникам зареєструватись у ролі адміністратора та отримали можливість адмініструвати власний заклад освіти з метою розміщення сертифікатів після проходження підвищення кваліфікації.

 

 

У подальшому плануємо якомога більше і частіше долучати членів ГО «Інноваційні обрії України» до подібних заходів, що розширює уявлення про сучасний цифровий простір та унікальні можливості кожного освітянина.

 

Інформацію підготувала професор Тетяна ШАРОВА