Участь у роботі Міжнародного круглого столу

13 травня 2023 р. членкиня ГО «Інноваційні обрії України», к.філол.н., доцент А.В. Землянська взяла участь у роботі Міжнародного круглого столу «606 через 90: Проблема ризикованої думки про Миколу Хвильового в ювілей його смерті за останньої війни». Ідейним натхненником і організатором заходу виступила  к.філол.н., доцент ХНПУ ім. Г.С. Сковороди Г.І. Хоменко.

 

 

 

 

Партнерами-співорганізаторами круглого столу є Вроцлавський університет (Польща), Університет Кальярі (Італія), Люблінський католицький університет Яна Павла ІІ (Польща), Реґенсбурзький університет (Німеччина), Яґеллонський університет у Кракові (Польща), Харківський літературний музей (Україна).

 

 

Науковці з різних куточків України (Харкова, Києва, Полтави, Мелітополя, Бердянська, Запоріжжя, Чернівців тощо) та зарубіжжя (Польщі, Італії, Словенії, Німеччини) ділилися психоаналітичними, міфологічними, біографічними, мовними, феноменологічними та ін. підходами до розуміння кодів митця.

 

 

Серед доповідачів були як постійні учасники цих науково-культурних акцій на пошану М.Хвильового (Ф. Штейнбук, О. Харлан, М. Куценко, Ю. Ганошенко та ін.), так і нові (О. Романенко, В. Кебуладзе, А. Новацкі, О. Забірко та ін.).

 

 

У процесі обговорення доповідей та плідної фінальної дискусії щодо ідеологічних інтенцій прози митця було втокремлено подальші перспективи дослідження його творчої спадщини та визначення місця в українському літературному процесі.

 

Інформацію підготувала доцент А.В. Землянська