Участь у онлайн-семінарі з діагностики та моніторингу розвитку обдарованості особистості

30 травня 2023 р. члени ГО «Іноваційні обрії України», к.пед.н., доцент Шаров С.В. та к.філол.н., доцент Землянська А.В. взяли участь у науково-практичному онлайн-семінарі «Діагностика та моніторинг розвитку обдарованості особистості».

 

 

 

 

Організаторами заходу виступили Національна академія педагогічних наук України, Інститут обдарованої дитини НАПН України, Кафедра психології та суспільно-гуманітарних наук ЗВО«Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая».

 

 

Семінар зібрав близько 500 педагогів закладів дошкільної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти з різних куточків України. На заході обговорювались засоби ідентифікації та методики діагностування обдарованої молоді, моніторингу розвитку обдарованості в освітньому процесі, використання у роботі з обдарованими дітьми інформаійно-комунікаційних технологій тощо.

 

 

Спікери активно ділились результатами своїх теоретичних досліджень питання обдарованості та практичним досвідом її виявлення та реалізації у здобувачів освіти різних рівнів, визначали сучасні тенденції вирішення проблемних питань в умовах війни та перспективи подальших педагогічних викликів.

 

 

Шаров С.В. та Землянська А.В. уже багато років є керівниками наукових творчих, практичних робіт здобувачів вищої освіти, які неодноразово ставали переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Тож досвід, почерпнутий у колег з інших закладів освіти та наукових установ буде корисним для подальшої роботи з обдарованими студентами.

 

Інформацію підготувала доцент А.В. Землянська