Перемога за нами: відновлення та відбудова України

30 травня 2023 року у м. Київ в комплексі «Мистецький арсенал» відбувся Форум громадянського суспільства «Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України».  До участі в форумі долучилась Голова правління ГО «Інноваційні обрії України» доктор філологічних наук, професор Тетяна Шарова.

 

 

Напередодні заходу усім зареєстрованим учасникам форуму громадянського суспільства було відправлено запрошення, що дозволило в очному форматі долучитись до комунікації з однодумцями. Нагадаємо, що форум громадянського суспільства проводиться Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” за підтримки американського народу, що надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”.

На початку заходу із вітальними словами до учасників заходу звернулась Орися Луцевич, керівник Українського форуму в Chatham House, ключовою промовою якої була тема «Світ на грані: значення української перемоги». 

 

 

Цікавим заходом для учасників форуму громадянського суспільства був вебінар: «ChatGPT у проєктах відновлення та модернізації України», спікером якого був Михайло Войтович, директор ТОВ «Світ Громад». Під час заходу учасники мали можливість задати питання спікеру, а п. Михайло на практиці коментував ймовірні відповіді, демонструючи їх в реальному часі на екрані. Важливим був аспект розуміння того, як використовувати лінгвістичні моделі ChatGPT для розробки й планування проєктів, освітніх програм і програм місцевого економічного розвитку, а також залучувати фінансування для проєктів за допомогою чат-бота зі штучного інтелекту, починаючи від написання заявки і, завершуючи, демонстрацією проєкту для подальшого виконання виконавцями. Практичні вправи та демонстрації можливостей і обмеження ChatGPT дозволили учасникам зустрічі отримати відповіді на поставлені питання, оскільки цей чат-бот наразі є на стадії апробації та вивчення користувачами.

Різноманітні заходи, що заплановані в межах форуму громадянського суспільства «Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України», дозволили знайти партнерів, що у подальшому спростить роботу над проєктами, що виконуються членами ГО «Інноваційні обрії України».

Тільки вперед і лише разом крокуймо до Перемоги!

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА