Використання Azure OpenAI для допомоги бізнесу

Індустрія та технологічний розвиток інформаційного суспільства не стоїть на місці. Постійно розробляються та впроваджуються нові технології. Особливо зараз стали популярними системи штучного інтелекту, які починають впроваджуватися у різні сфери. Члени ГО «Інноваційні обрії України» теж долучаються до подібних технологій та впроваджують їх у свою діяльність.

 

Так, 06 червня 2023 року доцент Сергій Шаров долучився до вебінару «Azure OpenAI. Говоримо з бізнесом просто про складне», який присвячений використанню АІ в бізнесі. Ініціатором та організатором проведення заходу була компанія Crayon. Спікером заходу був Product Lead Data & AI Всеволод Щепанський. Захід відбувався в середовищі Live Teams Event.

 

Пан Всеволод на прикладах повідомив про напрямки діяльності компанії Crayon, зокрема мовні технології, комп’ютерне бачення, розумні рішення та платформи даних. Потім спікер розповів про особливості генеративного AI та детально зупинився на можливостях Azure OpenAI. На прикладах показав напрямки застосування, які стосуються аналізу документів та пошуку інформації, конструювання менеджменту знань, текстової аналітики, майнінгу знань, розмовного AI тощо. Зазначені напрямки можуть бути застосовані в різних сферах бізнесу, економити час та збільшувати прибуток.

 

 

Цікаву інформацію спікер представив щодо потенційного впливу рішень штучного інтелекту на бізнес. Дійсно, кейсів дуже багато. Вони стосуються налагодження стосунків з клієнтами та співробітниками, кращого прийняття рішень, автоматизації бізнес-процесів, систем ERP, генерації маркетингових текстів, використання продуктової телеметрії тощо.

 

 

Звернув увагу на ризики, що можуть виникнути у майбутньому при використанні генеративного AI, зокрема фейкові відео, аудіо та текстовий контент, дотримання принципів інтелектуальної власності тощо. Потрібно змінювати підходи до використання AI на законодавчому рівні, щоб мінімізувати ризики, зокрема генерування дезінформації та наявність упереджень.

 

 

Наприкінці перейшли до демонстрації в реальному режимі. Були продемонстровані можливості інтелектуального аналізу завантажених документів та спілкування з системою на основі мовної моделі Azure. Таким чином можна створити GPT для власного бізнесу на основі внутрішніх документів. Наприкінці Спікер відповів на питання, які були задачі в чаті.

 

Онлайн захід виявився корисним, особливо для бізнесменів, які хочуть підвищити власну конкурентоспроможність за рахунок впровадження штучного інтелекту в свою діяльність. Дякую організаторам вебінару за цікавий та корисний захід.

 

Підготував доцент Сергій Шаров