Історія та міжнародні відносини – у «фокусі» уваги когорти освітян України!

Шановні друзі та колеги!

04 травня 2023 року докторка філософії Людмила Салагуб долучилася до участі у V Міжнародній науковій конференції студентів і молодих учених «Травневі студії 2023: історія та міжнародні відносини в інформаційному протистоянні» (далі - Конференція).

Захід проходив на базі факультету історії та міжнародних відносин ДонНУ імені Василя Стуса (м. Вінниця), деканом якого є Юрій Теміров – кандидат історичних наук, доцент. У ньому також узяли участь студенти Міжнародного Чорноморського університету, м. Тбілісі, Грузія (International Black Sea University, Tbilisi, Georgia).

Конференція відбулася завдяки реалізації активностей, проведених у межах дванадцятьох секцій. Одне з чільних місць – продукуванню ідей молоді через призму роботи секції «Травневі студії – JUNIOR» («Героїчна історія України»).

Мала нагоду виступити з практико орієнтованою доповіддю з теми «Трансформація практик у навчанні та вихованні старшокласників: екологічна проблематика (постать гетьмана П. Полуботка, спогади іноземців та екологічні реалії сьогодення)» (секція № 10, присвячена історичним вимірам українського суспільства). Виступ із доповіддю, у контексті якої інтегрувалися екологічні та історичні наративи – у «фокусі» життєвих реалій.

 

 

Участь у Конференції сприяла душевному відпочинку завдяки популяризації авторських підходів на шляху до реалізації трендових освітніх наративів.

Щиро вдячна закладові вищої освіти («ALMA MATER»), у якому здобувала вищу освіту!

Програма Конференції – «незламна», насичена та нестримна!

Щиро вдячна всім учасникам і учасницям заходу.

Видатним освітянкам-науковицям, із якими ми «творили» та акцентували неабияку увагу на науковості, фаховості, синергії душі, мотивації та розуму, – низький уклін (Надія Темірова, докторка історичних наук,  професорка кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки ДонНУ імені Василя Стуса; Олена Отземко, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки ДонНУ імені Василя Стуса).

Щиро вдячна модераторкам заходу (Олена Отземко, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки ДонНУ імені Василя Стуса; Марія Слонська, студентка ДонНУ імені Василя Стуса).

 

 

Ірині Пятницьковій, кандидатці історичних наук, доцентці  кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки ДонНУ імені Василя Стуса, – «респект» за продукування ідей із Програмою та сертифікатами для всіх учасників / учасниць Конференції.

 

 

Тези доповідей акумулюватимуться у збірці матеріалів V Міжнародної наукової конференції студентів і молодих вчених «Травневі студії 2023: історія та міжнародні відносини в інформаційному протистоянні» (у віртуальному форматі).

Бажаю всім натхнення, подальших успіхів і нестримних злетів на науковій ниві!

 

Інформацію підготувала Людмила Салагуб