Круглий стіл про ChatGPT і не тільки

Штучний інтелект активно впроваджується у різні сфери діяльності людини, у тому числі в освіту. Як наслідок, освітянська спільнота організовує різноманітні очні та онлайн заходи, де обговорюються питання використання штучного інтелекту в освітню діяльність. Одним з таких потужних заходів є круглий стіл «Використання штучного інтелекту в освіті: ChatGPT і більше», який відбувся 14 червня 2023 року в онлайн режимі на платформі Zoom. До заходу долучилися члени громадської організації «Інноваційні обрії України», професор Олена Семеног та доцент Сергій Шаров.

 

 

 

Модерував захід в.о. директора УкрІНТЕІ Володимир Камишин. Круглий стіл  був насичений різноманітними заходами, зокрема доповідями спікерів під час панельної дискусії та секційних засідань, презентаціями постарів, проведенням майстер-класів тощо. Упродовж заходу учасники отримали посилання на програму, постер панельної дискусії, інші супровідні документи. Також було анонсовано про отримання сертифікату.

 

 

 

Спікерами та учасниками круглого столу піднімалися актуальні питання, що стосувалися використання ChatGPT в освітньому процесі, проблем, що можуть виникнути під час використання штучного інтелекту, перспектив його розвитку. Були продемонстровані конкретні приклади застосування систем штучного інтелекту при викладанні у вищій та середній школі тощо. Після кожної доповіді спікери відповідали на поставлені в чаті питання.

 

 

Про масштабність заходу свідчить кількість зареєстрованих учасників  (їх більше 1600) та учасників, які безпосередньо долучились до круглого столу онлайн. Дякуємо організаторам заходу за якісну підготовку круглого столу. Окрема подяка Майї Мар'єнко (Попель) та Анні Яцишин на інформаційну підтримку та популяризацію такого корисного заходу серед освітянської та наукової спільноти.

 

Інформацію підготував Сергій Шаров