Експертна діяльність членів Громадської організації при УКФ

14 червня 2023 року на базі Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв відбулася зустріч експертів Українського культурного фонду (УКФ) за результатами перевірених проєктних заявок у 2023 році. Від Громадської організації «Інноваційні обрії України» у складі експертів українського культурного фонду у секторі «Літературна справа» голова Правління доктор філологічних наук, професор, Тетяна ШАРОВА.

Участь в заході була доступна лише для експертного середовища УКФ та здійснювалася за попередньою реєстрацією.

Модераторкою заходу біла Тетяна Бабійчук – заступниця начальника експертного відділу Українського культурного фонду.

Під час зустрічі було розглянуто наступні питання:

  • відновлення української культури та місце у ній Українського культурного фонду;
  • підсумки роботи експертних рад Фонду 2023 грантового сезону;
  • шляхи якісного покращення складу експертних рад.

 

Зустріч за планом тривала три години, в ході яких спікери мали можливість поділитися власним досвідом і виявити сильні та слабкі сторони оцінювання грантових проєктних заявок у 2023 році.

Захід розпочався із вітальних слів Владислава Берковського – виконавчого директора УКФ, який наголосив на темі: «Відновлення української культури та місце у ній Українського культурного фонду».

 

 

Тетяна Бабійчук – заступниця начальника експертного відділу Українського культурного фонду на зустрічі з експертами представила підсумки роботи експертних рад українського культурного фонду у грантовому сезоні 2023 року.

Цікавими були спічі експертів, які говорили відкрито по сучасне та інноваційне, реальне та завищене, модернізацію та імплементацію певних ідей та викликів суспільства. Серед спікерів-експертів на заході учасники зібрання мали можливість послухати Ігоря Куруса – експерта сектору «Культурна спадщина», Лідію Макаренко – експертку сектору «Аудіальне мистецтво», а також запрошених гостей Вікторію Добровольську та Ольгу Копієвську.

 

 

По завершенню виступів кожної панельної дискусії учасники в залі, а запрошені учасники є експертами Українського культурного фонду, мали можливість живого спілкування у форматі «питання – відповідь». На зустрічі відбулося активне обговорення питання експертного оцінювання у 2023, зокрема були підведені підсумки грантового сезону. 

Маючи своїх експертів у різних напрямках діяльності, члени ГО «Інноваційні обрії України» сміливо можуть реалізовувати власні ідеї, працюючи над проєктними заявками та отримуючи грантову підтримку.

 

Інформацію підготувала професор Тетяна Шарова