Розумні діти – успішна країна: освіта та піклування від Mr. Leader

15 червня 2023 року на базі Київського палацу дітей та юнацтва за підтримки Підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти комітету верховної ради України з питань освіти, науки та інновацій, Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки Київської міської ради, Національної академії педагогічних наук України, Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти інституту проблем виховання НАПН України було проведено воркшоп «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство. Діджиталізація. Майбутній капітал (на прикладі гірського регіону)» із залученням керівників закладів дошкільної освіти міста Києва. До заходу долучилась доктор філологічних наук, професор Тетяна Шарова.

 

 

Модератор заходу: Рейпольська Ольга – керівник Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України, доктор педагогічних наук, доцент.

На початку заходу із вітальними словами до учасників воркшопу звернулась Добровольська Оксана Миколаївна – директор Київського палацу дітей та юнацтва, а також Фіданян Олена Григорівна – директор Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Ключовою доповіддю на заході був виступ Рейпольської Ольги – керівника Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України, доктор педагогічних наук, доцент «Стратегія сучасного закладу дошкільної освіти: дорожня карта впровадження».

 

 

Також на заході була представлена тема «Інноваційна онлайн платформа з щоденним плануванням «Mr.Leader days» (2  6 років)». Під час презентації онлайн платформи було акцентовано увагу на тому, що щоденно вихователі, батьки та діти мають доступ до цікавої інформації щодо теми дня, яка передбачена на різні вікові категорії (2+, 3+, 4+, 5+, 6+). Вихователі завчасно до початку освітнього процесу з дітьми мають можливість роздрукувати матеріали до завдань, які будуть виконувати діти. Також на освітній платформі передбачена функція друку опису завдань, що робить заняття цікавим та інноваційним.

Цікавою для учасників воркшопу виявилась відео презентація досвіду впровадження інноваційної системи «Освіта та піклування» (Education & Care). Mr. Leader в закладі дошкільної освіти № 4 «Калинова сопілка» Івано-Франківської міської ради.

По завершенню заходу учасникам воркшопу було надано можливість комунікації у форматі питання-відповідь, що дозволило деталізовано пояснити певні питання, які стосуються аспектів раннього розвитку та піклування про дітей раннього та дошкільного віку.

У подальшому подібні заходи будуть організовані по всій Україні з метою інформування представників сучасних закладів дошкільної освіти про можливість використання інноваційної системи «Освіта та піклування» (Education & Care) та стратегія сучасного закладу дошкільної освіти. Особливе місце під час комунікації на подібних заходах буде відведено питанням діджиталізації.

Після доповідей учасники воркшопу долучились до тренінгу на відновлення із Світланою Ройс.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА