Інтегроване осучаснення підходів до реалізації освітніх активностей

15 травня 2023 року членкиня ГО «Інноваційні обрії України», докторка філософії, молодша наукова співробітниця лабораторії позашкільної освіти ІПВ НАПН України; «Міжнародний керівник категорії «Б» у галузі освіти та науки (згідно з класифікацією «ЮНЕСКО»)» та «Міжнародний учитель / викладач» Людмила Салагуб долучилася до участі у ХІІІ Всеукраїнських психолого-педагогічних читаннях, присвячених пам’яті доктора педагогічних наук, професора Федоришина Бориса Олексійовича «ПРОФОРІЄНТАЦІЯ: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ», ініційованого до проведення Інститутом педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України.

 

 

Основні напрями роботи:

  • Федоришин Б. О. – фундатор психолого-педагогічної школи професійної орієнтації.
  • Науково-методичні та практичні основи сучасної профорієнтації: нові підходи.
  • Психологічний супровід професійної діяльності педагогічних працівників в умовах світових змін.
  • Формування кар’єрної спрямованості в учнів закладів загальної середньої освіти в умовах НУШ.
  • Актуалізація та розвиток особистісно-професійного ресурсу людини.
  • Стратегії усвідомлення професійного покликання та способів самореалізації випускників ЗВО: виклики сьогодення та перспективи.
  • Професійна діагностика та консультування в умовах світових змін.
  • Професійна адаптація та дезадаптація суб’єкта діяльності в кризових умовах життєдіяльності (війна, окупація, вимушене переселення тощо).

Через призму практико орієнтованого виступу з теми «Осучаснення підходів до виховання та викладання: інтегровані та мотиваційні еколого-історичні нарації для старшокласників і старшокласниць & освітянської когорти (із авторського досвіду Салагуб Л. І., апробованого на Всеукраїнському рівні)» (секція «Актуалізація та розвиток особистісно-професійного ресурсу людини») ретроспективно висвітлено сучасні виклики в контексті «модернізації» освітнього простору та візуалізованої мотивації до    навчання та виховання (освітні наративи), зважаючи на імплементацію елементів профорієнтаційних активностей на особистісно-ментальному рівні.

Отримано сертифікат учасниці (тривалість – 3 год.).

 

 

Бажаю всім нестримних ідей на шляху до осучаснення освітнього процесу загалом та реалізації профорієнтаційних заходів зокрема!

Сміливо крокуймо до нових звершень!

 

Підготувала Людмила Салагуб