Тиждень цифрових рішень Google for Education

Із 26 червня до 02 липня 2023 року ТОВ «Академія цифрового розвитку» за підтримки Google Україна у рамках Програми «Цифрові інструменти Google для освіти» проводить для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти «Тиждень цифрових рішень Google for Education», що традиційно фокусується на розвиткові та вдосконаленні інформаційно-цифрової компетентності освітян.

Член ГО «Інноваційні обрії України», завідувач кафедри англійської філології Маріупольського державного університету, Остап Бодик взяв у ньому участь та за результатами успішного складання підсумкового онлайн-тестування отримав сертифікати про підвищення кваліфікації.

Особливістю цього заходу є те, що він відбувається у 10 центрах за різними навчальними предметами та напрямками, а саме: словесності та суспільних наук; математичного, природничого та естетичного циклів; іноземної філології; дошкільної та позашкільної, загальної середньої та вищої освіти; підтримки Google Workspace for Education, а також освіти впродовж життя. Навчальні заняття за програмою проходять у формі вебінарів (записи навчальних відео опубліковані в матеріалах відповідних Google Класів), а також розроблений організаторами практично-орієнтований сайт супроводу заходу https://bit.ly/44tAgRn.

Предметно- та студенто-орієнтований підхід, що використовується у кожному центрі щодо палітри цифрових інструментів Google for Education, дозволяє педагогам не лише удосконалити свою цифрову грамотність, а й доповнити професійний пасок необхідними ІКТ для організації персонального інформаційного середовища та застосування цього інструментарію для організації ефективної взаємодії учасників освітнього процесу (у т.ч. для дистанційного навчання).

 

Інформацію підготував доцент Остап Бодик