Спільні кроки на шляху до змін в дошкільній освіті

30 червня 2023 року на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулася зустріч з адміністрацією закладу вищої освіти та представниками педагогічних та наукових установ м. Києва.

Делегація у складі Тетяни Шарової – доктора філологічних наук, професора, головного наукового співробітника відділу роботи з обдарованою молоддю ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Ольги Репольської – керівниці центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти, Катерини Ковальчук –методистки дитячого садочку Mr. Leader, Анни Валентинівни – директорки з розвитку Mr. Leader поспілкувалися із науковцями ТНПУ.

 

 

Представники університету у складі Богдана Буяка – ректора університету,  Григорія Терещука – першого проректора, Олександри Янкович – завідувачки кафедри психології і методики початкової та дошкільної освіти, Ольги Пуйо – асистентки кафедри психології і методики початкової та дошкільної освіти вільно комунікували із гостями та ділились враженнями по завершенню навчального року.

Основне планове питання зустрічі – використання «Системи освіти і піклування Education and Care» в освітньому процесі, відкриття центру освіти та піклування про дітей раннього та дошкільного віку. Під час зустрічі було презентовано практику інших закладів вищої освіти, на базі яких вже працюють центри освіти та піклування про дітей раннього та дошкільного віку (наприклад, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»).

Розуміючи, що сучасні технології не стоять на місці, а прогресують, гості запропонували  адміністрації та провідних фахівцям у сфері дошкільної освіти нову інноваційну безальтернативну онлайн-платформу для дітей «Mr. Leader Day» для дітей (віком від 2 до 6 років), завдання якої спонукають дітей до активностей, мотивують вчитися та дозволяють виявити лідерські якості дитини з раннього та дошкільного віку.

 

 

Приємно, що ТНПУ буде першим осередком на Тернопільщині, який буде використовувати інноваційну безальтернативну онлайн-платформу для дітей «Mr. Leader Day» для дітей (віком від 2 до 6 років) на базі власного центру освіти та піклування про дітей раннього та дошкільного віку.

На початку навчального року команда  Mr. Leader плануватиме спільні кроки з ТНПУ, адже діти потребують максимальної уваги дорослих, тим паче в нинішніх умовах. Тому, завдання №1 – пробудити лідерські якості у кожної дитини, тим самим дати їй можливості для всебічного розвитку!

ТНПУ імені Володимира Гнатюка буде першим осередком на Тернопільщині, який використовуватиме систему освіти та піклування про дітей раннього та дошкільного віку Mr. Leader.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА