Круглий стіл «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство. Діджиталізація. Майбутній капітал»

3 липня 2023 року в актовій залі головного корпусу Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка було проведено круглий стіл «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство. Діджиталізація. Майбутній капітал». До участі в круглому столі запрошені керівники закладів дошкільної освіти Дрогобиччини. 

Модератором заходу була керівниця Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України доцентка Ольга Рейпольська.

 

 

На адресу часників заходу були сказані вітальні слова від т.в.о. ректора професора Миколи Пантюка, який побажав учасникам зібрання плідної праці, реалізації ідей та швидкої перемоги.

 

 

Підтримав та привітав освітян і міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який акцентував увагу на тому, що важливу місію сьогодні покладено на дошкільну освіту, оскільки дитина розвивається з народження.

 

 

 Начальник відділу освіти Роман Грицай звернувся до учасників круглого столу з вітальним словом, побажавши плідної співпраці та конструктивного діалогу. Учасники заходу долучились д о перегляду відеопривітання, яке надійшло від президента Національної академії педагогічних наук України професора Василя Кременя.

Ключовими на круглому столі були такі доповіді:

1. Тетяни Пантюк – завідувачка кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти професорка («Українська дошкільна освіта в державному, регіональному та особистісному вимірах»);

2. Ольги Рейпольської – керівниці Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України доцентка  («Стратегія сучасного ЗВО: концептуальні засади та «дорожня карта впровадження»»);

3. Тетяни Шарової – головної наукової співробітниці відділу роботи з обдарованою молоддю Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» («Інноваційна безальтернативна онлайн-платформа з щоденним плануванням «Mr. Leader» (2 – 6 років)»);

 

 

4. Іванни Іваніщевої – консультантки Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради» («Цифрові технології в дошкільній освіті»).

Після вичерпних доповідей учасникам було запропоновано переглянути відеопрезентації, де продемонстровано досвід впровадження інноваційної системи «Освіта та піклування» Mr. Leader». Особливу цікавість викликала відеопрезентація з питань особливостей впровадження освітньої програми «Освіта та піклування» (Education & Care) Mr. Leader в освітній процес з закладу дошкільної освіти №4 «Калинова сопілка» Івано-Франківської міської ради (з досвіду роботи)».

Приємна атмосфера перебування в стінах університету, комунікація із досвідченими керівниками закладів дошкільної освіти дозволила вибудувати діалог та спланувати подальшу роботу у тісній співпраці.

Щиро вдячні адміністрації Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка за гостинність та можливість долучитися до важливого питання щодо змін в сучасній дошкільній освіті.

 

Інформацію підготувала Тетяна Шарова