IV студентська наукова постер-сесія

27 квітня 2020 р. пройшла IV студентська наукова постер-сесія «Культурна парадигма Європи: новела О. Кобилянської «Valse melancolique» у світлі інтерпретацій». Організаторами і модераторами зустрічі виступили члени ГО «Інноваційні обрії України», викладачі кафедри української і зарубіжної літератури, доцент Землянська А.В. і старший викладач Огульчанська О.А. Щороку на кафедрі проводиться цей захід, який із кожним разом приваблює все більше учасників з інших закладів освіти різних ступенів та набуває нових форм. Цьогоріч захід проводився в онлайн-режимі за допомогою платформи Zoom.

 

 

 

Студенти Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, члени гуртка «Літературознавчі студії» кафедри української і зарубіжної літератури, разом зі здобувачами освіти ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» (науковий керівник: учитель української мови і літератури, старший викладач Н.Г. Кардашова) та учнями КЗ «Мелітопольський ліцей-інтернат ІІ–ІІІ ст.» ЗОР (науковий керівник: учитель української мови та літератури, спеціаліст вищої категорії Устінова Н.О.) запропонували різновекторне прочитання новели О. Кобилянської «Valse melancolique», використовуючи такі методи дослідження, як біографічний, психоаналітичний, концептуальний, порівняльно-типологічний, інтермедіальний тощо.

 

 

Це дозволило юним літературознавцям розкрити інтерпретаційні можливості твору, його явні та приховані смисли, закріпити свої знання з теорії та історії літератури, поглибити вміння й навички аналізу художніх текстів, а також проявити свої ораторські здібності на публічному виступі в онлайн-режимі та креативність у розробці постерів за матеріалами доповідей. В обговоренні доповідей, представлених у постерах, взяли участь не лише модератори і наукові керівники, а й інші викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та студенти філологічного факультету. У жвавому обговоренні, плідній дискусії, незвичних інтерпретаціях твір розкрився по-новому.

 

Інформацію підготувала доцент Землянська А.В.