Секрети Excel: опановуємо новими інструментами на професійному рівні

18 липня 2023 року професор Тетяна ШАРОВА, голова Правління ГО «Інноваційні обрії України» долучилась до майстер-класу «Секрети Excel», спікером якого був Євген Довженко.

Приємно те, що семінар справді був направлений на практичну складову. Спікером було продемонстровано екран в онлайн режимі та показані секрети роботи з Excel та опанувати цікавими «родзинками». У ході майстер-класу Євген представив особливості маніпулювання даними та продемонстровано хитрощі спеціального вставлення. Цікавими були питання щодо використання користувацьких форматів для додавання секунд, приховування значень. Останнім часом користувачі використовують різноманітні формули, які краще за все рахуються в Excel.

Під час майстер-класу «Секрети Excel» Євген Довженко представив гарячі клавіші в роботі з Excel, а також подав різноманітні можливості під час створення розрахунків Excel, у тому числі об’єднання даних з різних файлів. Спікер заходу демонстрував секрети Excel в реальному часі, що дозволило справді побачити створення формул, розрахунки в автоматичному режимі з урахуванням різних функцій.

Цікаво, але кожен користувач сьогодні думає, що він максимально опанував різноманітними ресурсами, інструментами та може все демонструвати на практиці. Однак, подібні майстер-класи демонструють зворотнє. Треба системно вчитися, аби чомусь навчитися та у подальшому вільно використовувати це у власній професійній діяльності.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА