Навчатись ніколи не пізно: візуальний контент для всіх!

Сьогодні, 14 серпня 2023 року, в ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» відбувся старт циклу семінарів підвищення кваліфікації за темою «Візуалізація вербального матеріалу як засіб підвищення якості освіти», який модерувала голова Правління ГО «Інноваційні обрії України», доктор філологічних наук, професор Тетяна ШАРОВА.

 

 

Спікери семінару-практикуму показали максимальну майстерність та фахову підготовку:

1. Шарова Тетяна Михайлівна «Візуалізація вербального матеріалу як засіб підвищення якості освіти».

2. Землянська Аліна Вікторівна «Особливості використання коміксів у освітньому процесі»

3. Кобилко Наталія Андріївна «Цифрові застосунки / сервіси для створення інтерактивних робочих аркушів»

4. Деркачова Ольга Сергіївна «Намалюй мені баранця»: як показувати текст».

 

 

Щиро дякую організаторам заходу Коломоєць Галина та спікерам Аліна Землянська, Наталія Кобилко, Ольга Деркачева за активність та досвід з візуальним контентом. Усі спікери, що сьогодні представляли доповіді, є членами ГО «Інноваційні обрії України».

Навчально-методичним забезпеченням під час семінарів в режимі онлайн є робота зі слухачами за допомогою інтерактивного подання матеріалу (презентації, постери, інфографіки, семінари,  тренінги тощо). Слухачі програми можуть використовувати рекомендовану літературу або у вільний час використовувати  презентації, онлайн-ресурси, відеоматеріали, онлайн-тренажери тощо.

 

 

Взято до уваги вербальний контент і ті аспекти роботи з ним, що передбачають інтеграцію різних чуттєвих сфер у створенні та використанні слова, здатність справляти різнобічний навчальний, розвивальний і виховний впливи на тих, хто навчається. Це значно розширює професійні можливості фахівців, насамперед науково-педагогічних працівників, дозволяє оперувати словом в умовах цифровізації суспільства та за допомогою сучасних технологій візуалізації, підвищує загальний культурний рівень громадян.

Ідеєю Програми є забезпечення розвитку професійних компетентностей науково-педагогічних працівників, шляхом представлення візуального матеріалу матеріалом  в контексті сучасних підходів до формування критичного мислення.

 

 

Особливістю змісту пропонованої програми є робота з вербальним та візуальним матеріалом  в контексті сучасних підходів до формування критичного мислення, загальної інформатизації соціуму та освітніх вимог до осягнення й використання навчального матеріалу, використання інноваційних методик роботи зі словом.

Попереду інші семінари, професійні спікери, що дозволить учасникам суттєво підвищити власну кваліфікацію.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА