Розвиток ІТ-компетентностей для викладачів від GlobalLogic Education

Член громадської організації, доцент кафедри комп’ютерних наук ТДАТУ імені Дмитра Моторного Сергій ШАРОВ долучився до курсу підвищення кваліфікації «ІТ-інструменти для викладачів», який проходив з 04 липня по 03 серпня 2023 року. Онлайн курс був проведений на платформі Zoom в межах проекту GlobalLogic Education, який сприяє професійному розвитку ІТ-спеціалістів та тих, хто планує зробити перший крок в ІТ-індустрії.

 

Учасники онлайн курсу змоги долучитися до прослуховування 10 лекції, що стосувалися актуальних питань в ІТ-індустрії, працевлаштування, освіти, сучасних компетентностей тощо:

  1. Тренди в IT-освіті 2023-2024
  2. IT-Тренди 2023-2024
  3. Огляд актуальних мов програмування 2023
  4. Сучасні технології та інструменти онлайн-навчання
  5. Штучний інтелект — що це таке і як він працює?
  6. ChatGPT: як використовувати його для організації онлайн-навчання
  7. Кібербезпека та захист інформації
  8. Основи Рroject Мanagement
  9. Ефективна комунікація. Частина 1
  10. Ефективна комунікація. Частина 2. Вирішення конфліктних ситуацій

 

Всі лекції розпочиналися о 17.00 годині, що дозволило максимально долучити цільову аудиторію до курсу. Учасники мали змогу спілкувати між собою за допомогою чату та задавати свої питання до спікерів до допомогою панелі Q&A. Таким чином забезпечувався оперативний зворотній зв'язок та обговорення питань, розглянутих в ході лекції.

 

 

Курс був дійсно цікавий, оскільки кожна лекція була заздалегідь підготовлена, підкріплена зрозумілою та косиною презентацію. Також сподобались спікери, які проявили себе як фахівці з тематики лекцій, здатні тримати зв'язок з аудиторією. Також корисним виявився Telegram-канал, куди були викладені всі навчальні матеріали за результатами лекцій. Після заповнення форми зворотнього зв’язку учасники отримали сертифікат.

 

 

Дякую GlobalLogic Education за корисно проведений час, сподіваємося і надалі долучатись до аналогічних заходів.

 

Підготував доцент Сергій Шаров