Вчителі зможуть скористатися готовими матеріалами від «Освіторії» та ПЛЮСПЛЮС

Вчителі, чиї учні цьогоріч переходять до 4-го класу, зможуть провести урок до Дня знань на тему «Ми українці: честь і слава незламним» за вже готовими матеріалами.

Урок був розроблений Оксаною Хомич, вчителькою початкових класів та експерткою застосунку «Вивчаю — не чекаю». Його мета:

– сформувати в учнів усвідомлення, що таке Батьківщина, держава, патріотизм, якими мають бути справжні українці;

– закріпити знання про символи Батьківщини, визначні пам’ятки, міста-герої;

– а ще — виховувати любов до рідної землі.

Зміст уроку, проведеного в перший навчальний день школярів, включатиме епізоди нового анімаційного проєкту ПЛЮСПЛЮС «Україна. Нескорені міста». Зокрема, ексклюзивно доступний для освітян мультфільм про Київ.

Для гейміфікації уроку були додані вправи з інтерактивного застосунку для учнів початкових класів «Вивчаю — не чекаю». А саме — інтерактивна історія Оксани Забужко «Рідна мова». Тому перед стартом уроку педагогам рекомендують завантажити за посиланням застосунок, аби зробити заняття цілісним та цікавим для учнів.

«Мета проєкту “Вивчаю — не чекаю” — надати всім українським учням та ученицям 1–4-х класів можливість навчатися за українськими навчальними програмами в будь-якій точці світу та за будь-яких умов. Так ми допомагаємо забезпечити наших дітей знаннями, а Україну — майбутнім. Тому ми не зупиняємося і продовжуємо розвивати проєкт: зовсім скоро ми опублікуємо десктопну версію продукту, з якою буде зручно координувати навчання дітей та відстежувати прогрес їхньої успішності через спеціальний кабінет вчителя. Крім того, плануємо розробити друкований посібник з інтерактивними уроками. Сподіваємося, що як застосунок, так і майбутній посібник допоможуть педагогам зробити освітній процес для дітей ще захопливішим», — коментує Олексанр Папіш, керівник проєкту «Вивчаю — не чекаю» з боку ГС «Освіторія».

Вчителі зможуть провести урок до 1 вересня як в онлайн-, так і в офлайн-форматі — сценарії готові для обох варіантів. Також педагоги зможуть скористатися спеціально розробленою презентацією.

 

Джерело: Освіторія