Участь у ІV Всеукраїнській очно-дистанційній літній школі з міжнародною участю

Упродовж 24–28 липня 2023 року членкиня ГО «Інноваційні обрії України», докторка філософії, молодша наукова співробітниця лабораторії позашкільної освіти ІПВ НАПН України Людмила Салагуб брала участь у ІV Всеукраїнській  очно-дистанційній  літній школі з міжнародною участю «Нова українська школа в дії: Підкорюй вершини!», ініційованої до проведення Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України. Місце проведення: (с. Осій, Хустський район, Закарпатська область).

Щиро тішуся тому, що мала можливість узяти участь у дистанційному форматі.

Мета Літньої школи – удосконалення професійних компетентностей освітян у контексті формування нового безпечного освітнього середовища сучасного закладу освіти з використанням ІКТ, STEM, STEAM, STREAM, нових підходів до інклюзивного навчання, упровадження освітніх проєктів в заклади освіти, модельних програми для 5–6-х класів ЗЗСО, інноваційних форм дистанційного навчання, рухової активності та занять новими варіативними модулями (видами спорту) на уроках фізичної культури тощо.

 

 

Категорія учасників: представники органів управління освітою, закладів післядипломної педагогічної освіти, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівники та вчителі закладів загальної середньої освіти, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти, викладачі закладів вищої освіти, науковці, аспіранти та всі зацікавлені особи.

Програма активностей у межах проведення Літньої школи – цікава, насичена, активна, практико орієнтована та інноваційна!!! Спікерсько-тренерська спільнота – модернова та активна!

Тематика Літньої школи – сприяла активізації  особистісної траєкторії подальшого життєвого руху та подоланню елементів прокрастинації!!! У фокусі уваги – інтеграція через призму впровадження сучасних практик у Новій українській школі! Це – дуже круто!!!

 

 

Під час роботи Літньої школи проведено низку «цікавинок». Серед них:

– виставки сучасного інноваційного обладнання для НУШ із майстер-класами від провідних світових та українських компаній – виробників засобів навчання та навчального обладнання (презентація комплексних рішень для дистанційного навчання (технічна складова, програмна складова та процедура розгортання);

– ІІ Всеукраїнська науково-практична конференції «Імперативи розвитку Нової української школи в рамках цифрових трансформацій» (із нетерпінням  чекатиму  на отримання електронного сертифікату учасниці та розміщення тез доповіді в електронному збірнику матеріалів (тези доповіді з теми «Світоглядна МОДЕРНОВІСТЬ” когорти вчителів щодо впровадження нестандартних підходів до навчання у НУШ: диджиталізовані національно-патріотичні, екологічні та історичні концепти (із авторського доробку Людмили Салагуб, апробованого на всеукраїнському рівні));

– реалізація програми Президента України «Здорова Україна» тощо.

 

МОТИВАЦІЙНЕ ОЧІКУВАННЯ – отримання ЕЛЕКТРОННОГО СЕРТИФІКАТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ (15 годин / 0,5 ЄКТС)!!!

Вищезазначене – прояв мотивації на шляху до подолання життєвої прокрастинації, яка, на жаль, періодично «приходить у життя» кожного та кожної з нас!

Нестримними та неймовірними є враження від діяльності когорти організаторів, спікерів (тренерів, модераторів і фасилітаторів Літньої школи):

 

«Спікери були  відважні, емоційні та звитяжні!

Неформальне спілкування – у фарватері бажання!

Тренінги, майстерки, вправи… – нас усіх змотивували,

Збагатили всіх натхненно, так нестримно й незбагненно!

******

Геть лихі думки, страждання…

Усі – в освітні «поривання!

Інновації – на часі. Компетентності – у «Парнасі»!

«Будемо разом… –  спілкуватись, із роботою… – не вагатись!

******

Ми – сміливі та активні, наполегливі та сильні!

Тільки разом – усе здолаймо, мотивації – сприяймо!

Геть «звичайність», простоту, йдемо ми у новизну!

У диджитал-освіті – сила, у компетентностях умілих!

******

Не цураймось новизни!

Будьмо «з хвилями завжди»!

Будьмо радісні новаціям! Імплементуймо їх у трансформації!!!»

 

 

P. S.: «Парна́с (грец. «Παρνασσός»)  – гірський масив у середній частині Греції.  Висота – 2 457 м.».

(авторство Людмили Салагуб; запис від 29 липня 2023 року J)

 

 

Підготувала Людмила Салагуб