Участь у «Літній школі відновлення для лідерів та лідерок ОГС»

З 25 по 29 липня 2023 р. членкиня ГО «Інноваційні обрії України», кандидат філологічних наук, доцент Аліна Землянська взяла участь у «Літній школі відновлення для лідерів та лідерок ОГС» від Інституту лідерства та управління Українського Католицького Університету в межах проєкту «На хмарі» Міжнародного фонду «Відродження». Проєкт спрямовано на створення безпечного середовища ресурсів та відновлення для представників громадського сектору.

 

 

Під керівництвом провідних фахівців кафедри психології та психотерапії та кафедри клінічної психології УКУ дізнавались про:

  • переваги травмо-інформованого підходу у роботі в організації;

  • особливості першої психологічної допомоги при травмі;

  • важливість плекання навичок стрес-менеджменту для себе і своєї команди;

  • шляхи налагодження внутрішньої комунікації та підтримки членів команди;

  • елементи арт-терапії;

  • скринінг ознак та факторів ризику проблем з психічним здоров’ям у колективі.

Під час онлайн-зустрічі з представником «Lions International» з м. Брюль в Німеччині Сашею Лехнером присутні дізнались про проєкти компанії та заходи, спрямовані на допомогу українцям, постраждалим від бойових дій, а також напрямки співпраці, в яких вони зацікавлені.

 

 

У процесі спілкування учасники школи не лише ділились досвідом роботи у своїх громадських та волонтерських організаціях, а й активно включались у нетворкінг та знаходили спільні напрямки для майбутніх проєктів.

 

 

Усіх учасників «Літньої школи відновлення» об’єднало бажання отримати практичний досвід підтримки своїх команд в умовах невизначеності та професійного й особистісного вигорання.

 

Інформацію підготувала доцент А.В. Землянська