Друга зустріч в Академії початківця

14 жовтня 2023 р. відбулось друге засідання «Академії початківця», де нові члени ГО «Інноваційні обрії України», кожен з яких має значні досягнення у своїй професійній сфері, зробили свій перший виступ в якості спікера в межах спільноти, репрезентували власний шлях розвитку, поділилися набутим досвідом, планами. Модератором зустрічі виступила к.філол.н., доцент кафедри суспільно-гуманітарних наук Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА.

Розмаїття особистих і професійних інтересів спікерів вражало й викликало активне обговорення в присутніх. К.т.н., доцент кафедри «Інженерна механіка та комп’ютерне проєктування», голова методичної комісії механіко-технологічного факультету Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Олена ДЕРЕЗА презентувала свій шлях професійного становлення: від сфери технологій та розвитку ландшафтного і графічного дизайну, комп’ютерного проєктування, співпраці з міським виконавчим комітетом задля благоустрою рідного міста до опанування зі здобувачами вищої освіти новітніми технологіями та онлайн-ресурсами для фахової підготовки.

 

 

Про освітньо-управлінську діяльність, співпрацю з МОН України та активізацію творчого потенціалу молодого покоління учасники заходу дізнались від Василя ВЛАСЮКА – Заслуженого працівника Профспілки працівників освіти і науки України, голови Профспілкової організації працівників освіти Улашанівської, Берездівської, Ганнопільської та Крупецької територіальних громад, члена Правління Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду імені Т.Г. Шевченка, учителя вищої кваліфікаційної категорії, учителя-методиста української мови і літератури Перемишельської гімназії Улашанівської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області.

 

 

Зі своїми напрацюваннями в галузі мовознавства й краєзнавства та досвідом участі в якості експерта у важливих процесах формування місцевої топонімічної системи міста Полтави познайомила присутніх к.філол.н., доцент кафедри української мови Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Тетяна НІКОЛАШИНА.

 

 

Усі три спікери змогли запалити учасників заходу своєю енергією, прагненням до вдосконалення та надихнути власним прикладом невтомної праці задля майбутнього України та свого рідного краю. Головним кредо цієї зустрічі стала теза, що краще за все про людину говорять плоди її діяльності.

Такі заходи допомагають членам ГО краще пізнавати одне одного, шукати партнерів та конструювати ідеї для нових спільних проєктів, відкривати для себе нові горизонти.

 

Інформацію підготувала доцент Аліна ЗЕМЛЯНСЬКА