Якісна освіта: основа сталого розвитку

28 квітня 2020 р. на платформі Zoom відбувся освітньо-науковий семінар «Якісна освіта: основа сталого розвитку» у межах проєкту ПРООН/GIZ «Онлайн-освіта задля сталого розвитку». Семінар було проведено Головою Правління Громадської організації «Інноваційні обрії України» Шаровою Тетяною.

 

 

На зустрічі були присутні 40 осіб. До заходу долучились члени Громадської організації «Інноваційні обрії України», здобувачі вищої освіти, учні загальноосвітніх шкіл, вчителі, вихователі, зацікавлені особи. З вітальними словами до аудиторії звернувся громадський діяч, співзасновник та керівник дистанційної платформи громадянської освіти ВУМ Остап Стасів та керівник проєкту «Онлайн-освіта задля сталого розвитку» Катерина Приходько.

Під час семінару Шарова Тетяна представила дві презентації:

  1. «Якісна освіта: основа сталого розвитку».
  2. «Візуалізація на ВУМ: масові відкриті онлайн курси».

Під час доповіді лунала інформація про 17 цілей сталого розвитку, глобальні та національні завдання сталого розвитку, а також про особливості роботи на онлайн платформі ВУМ під час проходження різноманітних курсів.

 

 

Зокрема було акцентовано увагу на онлайн курсі «Сталий розвиток: нова філософія мислення» (автор Клавдія Шевелюк), пройшовши який слухачі можуть дізнатися про основні принципи сталого розвитку; нову філософію сталого мислення; хто такі стейкхолдери і навіщо розуміти їхні цінності та потреби. Було акцентовано увагу на тому, що в курсі наводяться посилання на додаткові джерела та відео, переважно англійською мовою.

Далі було зосереджено увагу на тому, що сьогодні у день семінару 28 квітня 2020 р. на онлайн платформі громадянської освіти ВУМ відкрито доступ на новий курс «Як діяти далі: Громаді про сталий розвиток». Попередньо курс був протестований тренерами проєкту ПРООН/GIZ «Онлайн-освіта задля сталого розвитку». Наголошено було на тому, що цей курс є частиною освітнього продукту, розробленого Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, до якого ввійшли також курс для представників бізнесу та курс для державних службовців.

Шарова Тетяна підсумувала інформацію про те, що цей курс – це можливість усвідомити власну роль кожного з нас у згаданому процесі, незалежно від віку, посади, фаху чи сфери діяльності. Аналогічні думки та меседжі лунали з вуст Остапа Стасіва та Катерини Приходько.

 

 

Після проходження онлайн курсу «Як діяти далі: Громаді про сталий розвиток» кожен користувач зрозуміє, як діяти #далі.

 

 

Дякую всім, хто долучився до заходу. Сподіваюся, що отримані сертифікати будуть великим плюсом у Вашій скарбниці! Особлива подяка членам ГО «Інноваційні обрії України» та п.Остапу і п.Катерині!

Друзі! Давайте вчитися разом! Спільними зусиллями ми зможемо виховати розумну націю!