Участь членів ГО у «Empowering Women in Agrifood» від EIT Food

02 листопада 2023 року Тетяна ШАРОВА, як представниця ГО «Інноваційні обрії України» була запрошена до участі у фінальному заході захід в рамках програми підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі “Empowering Women in Agrifood” від EIT Food.

 

 

Захід відбувся в приміщенні Освіторія Хаб, вулиця Князів Острозьких, 2, Київ.

Із вітальним словом до учасників заходу звернулась Дар’я Мустафіна, Директорка ГО “Інститут партнерства та сталого розвитку”. Ключовою доповіддю був виступ Ольга Трофімцевої – український політик, бізнесвумен, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України, доктор аграрних наук.

 

 

Цікавою для учасників була експертна дискусія «Екосистема підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі», до якої у ролі спікерів були долучені такі учсаники:

– Ольга Трофімцева, український політик, бізнесвумен, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України, доктор аграрних наук

– Юлія Прохода, Директор патентно-юридичної фірми "ІНТЕЛС-Україна", Голова Національної асоціації патентних повірених України;

– Яна Паладієва, Керівниця проєктів та програм Українського фонду стартапів

– Андрій Забловський, Амбасадор українського бізнесу, Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.

Під час заходу було реалізовано:

  • EWA Ukraine Pitch Competition, фінальна презентація 10 стартапів та бізнес-ідей учасницями програми інвесторам і журі;
  • нагородження грантами 10 000 євро та 5 000 євро на розвиток власної справи чи стартапу;
  • виступи успішних підприємиць, агро-інноваторок, учасниць та наставниць програми, представників міжнародних організацій та фондів;
  • обговорення та нетворк з ключовими гравцями екосистеми підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі.

 

Відомо, що EIT Food – найбільша європейська ініціатива підтримки інновацій в сфері харчових технологій, створена як консорціум ключових бізнес-гравців в харчовій промисловості, стартапів, дослідницьких центрів та університетів з усієї Європи. EIT Food реалізується Європейським інститутом інновацій і технологій (EIT), який є незалежним органом Європейського Союзу, створеним для впровадження інновацій в Європі.

На заходу були представлені члени журі, які оцінювали діяльність учасниць в агробізнесі:

  1. Дар’я Мустафіна, директорка ГО “Інститут партнерства та сталого розвитку”
  2. Іванна Васильчук, керівниця проєктів аграрного видання AgroPortal.ua.
  3. Олексій Шпанель-Юхта, молодший науковий співробітник Відділу грошово-кредитних відносин ДУ "Інститут економіки та прогнозування" НАН України", к.е.н., BI технічний керівник.

 

Дякуємо організаторам за проведення заходу на високому рівні. Така підтримка агросектору є на часі.

 

Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА