Участь членів ГО у «Empowering Women in Agrifood» від EIT Food
02 листопада 2023 року Тетяна ШАРОВА, як представниця ГО «Інноваційні обрії України» була запрошена до участі у фінальному заході захід в рамках програми підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі “Empowering Women in Agrifood” від EIT Food.
Захід відбувся в приміщенні Освіторія Хаб, вулиця Князів Острозьких, 2, Київ.
Із вітальним словом до учасників заходу звернулась Дар’я Мустафіна, Директорка ГО “Інститут партнерства та сталого розвитку”. Ключовою доповіддю був виступ Ольга Трофімцевої – український політик, бізнесвумен, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України, доктор аграрних наук.
Цікавою для учасників була експертна дискусія «Екосистема підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі», до якої у ролі спікерів були долучені такі учсаники:
– Ольга Трофімцева, український політик, бізнесвумен, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України, доктор аграрних наук
– Юлія Прохода, Директор патентно-юридичної фірми "ІНТЕЛС-Україна", Голова Національної асоціації патентних повірених України;
– Яна Паладієва, Керівниця проєктів та програм Українського фонду стартапів
– Андрій Забловський, Амбасадор українського бізнесу, Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.
Під час заходу було реалізовано:
- EWA Ukraine Pitch Competition, фінальна презентація 10 стартапів та бізнес-ідей учасницями програми інвесторам і журі;
- нагородження грантами 10 000 євро та 5 000 євро на розвиток власної справи чи стартапу;
- виступи успішних підприємиць, агро-інноваторок, учасниць та наставниць програми, представників міжнародних організацій та фондів;
- обговорення та нетворк з ключовими гравцями екосистеми підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі.
Відомо, що EIT Food – найбільша європейська ініціатива підтримки інновацій в сфері харчових технологій, створена як консорціум ключових бізнес-гравців в харчовій промисловості, стартапів, дослідницьких центрів та університетів з усієї Європи. EIT Food реалізується Європейським інститутом інновацій і технологій (EIT), який є незалежним органом Європейського Союзу, створеним для впровадження інновацій в Європі.
На заходу були представлені члени журі, які оцінювали діяльність учасниць в агробізнесі:
- Дар’я Мустафіна, директорка ГО “Інститут партнерства та сталого розвитку”
- Іванна Васильчук, керівниця проєктів аграрного видання AgroPortal.ua.
- Олексій Шпанель-Юхта, молодший науковий співробітник Відділу грошово-кредитних відносин ДУ "Інститут економіки та прогнозування" НАН України", к.е.н., BI технічний керівник.
Дякуємо організаторам за проведення заходу на високому рівні. Така підтримка агросектору є на часі.
Інформацію підготувала Тетяна ШАРОВА