Вільний діалог з україністами: ОЗОН

27 березня 2024 року відбувся онлайн-ОЗОН-міст «ВІЛЬНІ ДІАЛОГИ В УМОВАХ ОСОБИСТІСНО ЗОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ». До заходу була запрошена доктор філологічних наук, професор Тетяна ШАРОВА, яка мала можливість виступити із вітальним словом та надихнути вчителів української мови та літератури на нові творчі горизонти.

«Професійні мости» було наведені між 40 учасниками / учасницями з 8 областей України. На заході були присутні учителі української мови та літератури методичної спільноти філологів ЗЗСО Улашанівської сільської ради Шепетівського району Хмельницької на чолі з керівником спільноти, ініціатором зустрічі, Василем ВЛАСЮКОМ, учителем-методистом Перемишельської гімназії; учителі української мови та літератури методичної спільноти філологів Звягельської міської ради (керівник Олена Огородник, ЦПРПП); учителі української мови та літератури м. Києва, Нетішина, Рівного, Запоріжжя, Харківщини, Хмельниччини, Рівненщини, Полтавщини, Донеччини.

 

До зустрічі приєдналися з вітальними словами відомі філологи:

- Олена Котусенко, головний спеціаліст відділу змісту середньої освіти Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

- Олена Горошкіна, завідувач відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України

- Тетяна Шарова, професор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

- Ірина Красуцька, головний редактор Українського освітянського видавничого центру «Оріон»

- Людмила Таболіна, учитель української мови та літератури, фіналіст світової премії для вчителів Global Teacher Prize 2023.

 

Під час зустрічі фахівці-практики ділились досвідом ОЗОНівського розуміння, творчого навчання здобувачів освіти.

Безмежно вдячні організаторам заходу. Справді такі діалоги надихають на позитив у перспективі в галузі філології.

 

Переглянути відеоматеріал зустрічі можна за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=gKbcC4JZR6o

 

Професор Тетяна ШАРОВА