Змінено статус Конкурсу есе «Мій Шевченко»

Шість років поспіль Конкурс есе учнівської та студентської молоді мав статус всеукраїнського. Це обумовлювалося тим, що здобувачі освіти з усієї України могли долучатись до Конкурсу та демонструвати власну позицію щодо творчості Тараса Шевченка.

Останні два роки переконали засновників Конкурсів, що попит на участь у Конкурсі шалений і є бажаючі долучитись за межами України. Щороку близько 3000 учасників демонстрували власне розуміння творчості Кобзаря.

Відповідно, засновниками Громадської організації «Інноваційні обрії України» було прийнято рішення у 2024-2025 році організувати та провести Міжнародний конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко». Станом на березень 2024 року оновлено Положення про Конкурс та є домовленості з міжнародними партнерами Польщі, Італії, Іспанії, Португалії, Хорватії та ін.

Пам’ятаємо, що метою Конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г. Шевченка, актуалізація пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника  консолідації суспільства, національно-патріотичне виховання здобувачів середньої, професійної та вищої освіти, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, підтримка і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів.

Тому, піклуємося про кожного здобувача освіти, незалежно від його географічного розташування та місця перебування.

З 2024-2025 н.р. Конкурс есе «Мій Шевченко» матиме статус Міжнародного! З Положенням про Конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко» можна ознайомитися за покликанням.

 

Інформацію підготувала професор Тетяна ШАРОВА