Дебати 2024. Молодь змінює світ засобами штучного інтелекту

22-23 квітня 2024 року голова Правління ГО «Інноваційні обрії України», доктор філологічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу роботи з обдарованою молоддю ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Тетяна ШАРОВА та співзасновник ГО «Інноваційні обрії України», кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри комп’ютерні науки Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Сергій ШАРОВ були у ролі відповідальних викладачів під час дебатів із сучасною молоді Мелітопольщини.

 

 

Захід було організовано Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного за підтримки ректора  університету доктора технічних наук, професора Сергія КЮРЧЕВА.

22 квітня 2024 року від час дебатів, що модерувала доктор економічних наук, професор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Дар’я ЛЕГЕЗА, була тема: «Штучний інтелект: панацея чи вирок?». Дві команди грали із викладачем Сергієм ШАРОВИМ, який надавав на їхні аргументи – контраргументи. Висловлені викладачем контраргументи були настільки професійно підібрані, що учасники могли не тільки грати на заході, презентуючи власні міркування, а й вчитись у досвідчених викладачів. На цьому батлі молодь підтримувала використання ШІ, а Сергій Володимирович наводив приклади протилежні до їхніх аргументів. Гра видалася вкрай цікавою, що говорить про потребу у  подібних заходах.

 

 

23 квітня 2024 року була представлена на дебатах інша тема: «Чи здатна молодь змінювати світ?». Даний захід також модерувала доктор економічних наук, професор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Дар’я ЛЕГЕЗА, але викладачем з двома командами була Тетяна ШАРОВА, яка також надавала здобувачам освіти контраргументи на їхні аргументи по відношенню до того, чи здатна молодь змінювати світ в умовах сьогодення.

 

 

Дебати триватимуть тиждень, де різні команди зможуть продемонструвати свій інтелектуальний рівень. Переможці увійдуть в чверть фіналу, а далі кращі зможуть змагатись у фінальних дебатах.

Щиро дякуємо Організаторам заходу, а також вчителям, що готують здобувачів освіти до подібних інтелектуальних змагань.  Переконані, що молодь може принести свіжі погляди та ідеї, які можуть стати основою для новаторських рішень у суспільстві. їхня готовність діяти та брати участь у громадських рухах може призвести до позитивних змін і поліпшень.

 

Інформацію підготувала професор Тетяна ШАРОВА