Сучасний менеджмент та дієві кроки в освіті і науці з Одеською політехнікою

25 квітня 2024 року голова Правління ГО «Інноваційні обрії України», доктор філологічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу роботи з обдарованою молоддю Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» була запрошена із вітальним словом на XXV Всеукраїнську щорічну студентську науково-практичну конференцію за міжнародною участю «Сучасний менеджмент: моделі, стратегії, технології».

 

 

Організатором конференції є кафедра менеджменту, фінансів і бізнес-технологій НУ «Одеська політехніка». Із Національним університетом «Одеська політехніка» ГО «Інноваційні обрії України» має меморандум про співпрацю, то ж дане запрошення є свідченням активної співпраці двох установ, що працюють в сфері освіти і науки. Запрошення до участі на конференції було надіслано від секретаря організаційного комітету, старшого викладача кафедри менеджменту, фінансів і бізнес-технологій, Інститут публічної служби та управління Національного університету «Одеська політехніка» Івана КОМАРОВСЬКОГО, який опікувався питаннями організації наукового заходу.

 

 

Конференцію відкрив вітальним словом Микола ІЖА, голова редакційної колегії збірника матеріалів конференції, директор Навчально-наукового інституту публічної служби та управління Національного університету «Одеська політехніка», доктор політичних наук, професор, професор, кафедри місцевого самоврядування та розвитку територій.

 

 

Тетяна ШАРОВА наголосила на тому, що сьогоднішній світ стрімко змінюється, і це ставить перед менеджерами безпрецедентні виклики та можливості. Від менеджерів очікується не лише ефективне керівництво командою, а й здатність адаптуватися до швидкозмінних умов, використовуючи нові моделі, стратегії та технології.  Ми знаємо, що моделі управління сьогодні виходять за межі традиційних структур. Вони стають більш гнучкими та адаптивними, враховуючи різноманітність та динаміку сучасного бізнесу. Сучасні моделі менеджменту дозволяють швидше реагувати на зміни та працювати в умовах невизначеності.

 

 

Розуміємо, що стратегії управління також зазнають перетворень. Важливим їх елементом стає включення в стратегії компанії аспектів сталого розвитку та корпоративної відповідальності. Технології відіграють ключову роль у сучасному менеджменті. Використання штучного інтелекту, аналітики даних, хмарних технологій та інших інноваційних рішень дозволяють оптимізувати процеси, підвищувати продуктивність та створювати конкурентні переваги.

У підсумку Тетяна ШАРОВА з упевненістю наголосила, що сучасний менеджмент вимагає поєднання глибокого розуміння бізнесу, стратегічного мислення та використання передових технологій. На нас, як менеджерів, управлінців, покладено завдання не лише керувати змінами, але й стати їхнім координатором, впевнено ведучи свої команди до успіху в непередбачуваному світі сьогодення.

Приємно, що здобувачі вищої освіти долучаються до подібних заходів, що свідчить про небайдужість до актуального питання щодо менеджменту, стратегій управління та використання сучасних технологій. У подальшому плануємо з НУ «Одеська політехніка» активну співпрацю у сфері долучення до онлайн-школи «Я обираю цифрові інструменти», що запланована на червень 2024 року.

Щиро дякуємо організаторам за організований на високому рівні захід та підняття актуальних питань сьогодення, що потребують обговорення.

 

Інформацію підготувала професор Тетяна ШАРОВА