Урочисте оголошення результатів Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра»

26 квітня 2024 року відбулося урочисте оголошення результатів Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра», метою якого є посилення у школярів творчої мотивації до вивчення творчості Івана Франка через написання творів у різних жанрах.

До складу членів журі уже шість років поспіль входить доктор філологічних наук, професор, голова Правління ГО «Інноваційні обрії України» Тетяна ШАРОВА, а також чотири роки поспіль кандидат педагогічних наук, доцент, заступник голови Правління  ГО «Інноваційні обрії України» Сергій ШАРОВ.

На початку заходу Ольга Нижник наголосила, що «Цьогоріч у конкурсі взяли участь 2513 учнів з усіх областей України, зокрема із тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій. Також роботи надійшли з Австрії, Республіки Кіпр, Литви, Польщі, Словаччини, США та Швеції. У номінації «ПРОЗА» за перемогу змагався 341 учасник. У номінації «ПОЕЗІЯ» найкращі роботи обирали серед 533 учасників. У номінації «Краща ілюстрація до творів Івана Франка» конкуренція була найвищою – надійшло 1639 мистецьких робіт».

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка Володимир БУГРОВ, а також Святослав ПИЛИПЧУК, доктор філологічних наук, професор Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

 

Зі словами вітання та вдячності звернулася до учасників урочистого засідання Тетяна ШАРОВА. Тетяна ШАРОВА акцентувала увагу на тому, що цей конкурс – це не лише майданчик для виявлення талановитих і творчих особистостей, а й простір, де здобувачі освіти можуть поділитися своїми ідеями, враженнями та емоціями.

 

 

Тематично Конкурс об’єднав усю спільноту світу. Франко у кожного свій… Сьогодні усі складнощі на шляху до Конкурсу пройшли наші здобувачі освіти. Є переможці, будуть учасники. Розуміємо, що кожен камінчик на нашому шляху – це не перешкода, а й можливість для вдосконалення та розвитку. То ж зичу усім конкурсантам щоб їхня творчість і душевність була як ліхтарі, що освітлюють шлях, допомагаючи знайти власний вектор у цьому світі.

Тетяна ШАРОВА процитувала поетичні рядки конкурсантів, що свідчать про патріотичну складову та небайдужість до інтелектуальних змагань всеукраїнського рівня.

 

- Бережи , ти сину, рідну мову.

Кожне слово бережно плекай.

І історію свого народу

Ти ніколи і ніде не забувай.

 

Ми живем з Україною в серці,

Віримо свято в її майбуття.

І пророчі слова Франкові

Додають нам сили щодня.

 

У фіналі промови Тетяна Михайлівна побажала усім учасникам міцного духу, віри у свої сили та натхнення, а новим учасникам – яскравих вражень та невичерпного джерела ідей. Вперед до нових творчих вершин!

 

Усі переможці Конкурсу отримають подарунки, що разом із дипломами будуть їм надіслані на їхні домашні адреси.

 

Детальніше за покликанням.