Збірник наукових праць «Українські студії в європейському контексті» індексований у ICI Journals Master List

Індексація наукових видань в різних реферативних баз є ознакою їх якості та впливовості. Однією з відомих реферативних баз є ICI World of Journals, де можна безкоштовно зареєструвати журнали з усього світу. Як зазначають розробники Index Copernicus, Ідея бази даних ICI World of Journals також полягає в тому, щоб створити простір, в якому наукові журнали з усього світу можуть перевірити наукове середовище на дотримання принципу прозорості та надання надійних редакційних послуг. Паспорт журналу у ICI World of Journals є сучасною візитною карткою наукового видання в мережі Інтернет. У паспортах журналів, окрім інформації про редакторів, видавця, онлайн-версії та описи, редакція може розміщувати метадані та повний контент своїх статей у форматі PDF.

 

 ICI Journals Master List – це міжнародна індексаційна база наукових журналів, в рамках якої щорічно протягом майже 20 років оцінюються заявлені періодичні видання. В основі ICI Journals Master List знаходяться журнали, що пройшли багатоступінчастий процес параметричної оцінки. Основною умовою індексації є дотримання редакціями принципу прозорої діяльності та підтвердження надання надійних редакторських послуг. Умовою позитивної індексації є позитивний результат багатовимірної параметричної оцінки, що ґрунтується на більш ніж 100 критеріях. Процес оцінки безкоштовний, на нього можуть податись всі журнали, зареєстровані в базі даних ICI World of Journals.

 

Наш збірник наукових праць «Українські студії в європейському контексті» (http://obrii.org.ua/usec/), засновником якого є Громадська організації «Інноваційні обрії України», був включений у відому реферативну базу “ICI Journals Master List” (Index Copernicus Master List). Це спільне досягнення всіх авторів, що публікувалися у збірнику наукових праць, членів редакційної колегії, які ретельно рецензували подані наукові праці.

 

 

Журнали, що відповідають формальним критеріям та попереднім умовам індексації, одержують індекс ICV (Index Copernicus Value), дійсний протягом одного року, який є показником рівня розвитку наукового журналу та сили його впливу на світ науки. Оскільки параметрична оцінка для індексації у “ICI Journals Master List” здійснюється кожного року, будемо якісно продовжувати свою роботу та підвищувати рейтинг нашого збірника наукових праць.

 

Підготував доцент Сергій Шаров